top of page

volgende activiteit  binnen:

Reiscafé Antipode

"een podium voor reisfanaten"

 

Ons doel is om mensen uit het Kortrijkse, die interessante dingen willen tonen of vertellen rond reizen, een podium aan te bieden. Aan een niet te groot en te kritisch publiek, in een ongekunsteld kader waar niets moet. 

Iedere eerste vrijdag van de maand

(tenzij anders vermeld)

om 20uur in VC Mozaiek -

Overleiestraat 15A, Kortrijk

Inkom €5.00 
 

Sunrise

buiten Tibet

Fotoreportage door Thera Brugghe

6 okt 2023

bergen

British Columbia (Canada)

fotoreportage door Yves Durnez

3 nov. 2023

Alaska.jpg

ALASKA (USA)

fotoreportage door Patrick Desombere

3 nov. 2023

buiten tibet titel.jpg

6 oktober 2023     

Buiten TIBET
      Fotoreportage en reisverslag door Thera Brugghe
Op het dak van de wereld – zoals men de hoogstgelegen regio ter wereld noemt - pronkt het Tibetaans Plateau. In dit desolate gebied leiden mensen een uniek leven met een al even unieke cultuur en geloof. Een groot deel van het Tibetaans Plateau, de Tibetaanse Autonome Regio of ‘binnen Tibet’ wordt momenteel bezet door China. In ‘buiten Tibet’ zijn de authentieke leefwijze en cultuur die hier van oudsher bestaan, bewaard gebleven. In de reisreportage nemen we je mee naar het Chinese Sichuan en Yunnan, het Nepalese Mustang en het Indische Ladakh. In die gebieden is de Tibetaanse eigenheid nog levendig zichtbaar en voelbaar. Het Tibetaans Boeddhisme is een godsdienst maar ook een politieke visie en een manier van leven. Het is vervlochten met de sociaal- economische cultuur. Op de ruige natuur en de typische dorpen raken wij nooit uitgekeken en we willen al dat moois delen. Bereid je voor op adembenemende landschappen en maak kennis met de inwoners van een van de regio’s met de best bewaarde cultuur van de wereld. Een kans om van de Tibetaanse natuur en cultuur te proeven, zonder dat je zelf je koffers moet pakken en naar Tibet trekt.

 
3 november 2023  
 
ALASKA (USA) & British Columbia (Canada)
deel 1 ALASKA - fotoreportage door Patrick Desombere
Op cruise langs de “Inside Passage” en verder noordwaarts langs de zuidoost kusten van Alaska tot in Anchorage om daar de trein te nemen naar het “Denali NP”. Met “Glacier Bay” als absolute hoogtepunt onderweg met gletsjers, walvissen, ...
deel 2 BRITISH COLUMBIA (Canada) fotoreportage door Yves Durnez
Road-trip van bijna 4000 Km doorheen de mooiste landschappen van Canada.
8 december 2023 (uitzonderlijk op de 2de vrijdag)
WERELDSTEDEN Korte reisverslagen.

Verschillende reizigers brengen een korte reportage over een wereldstad die ze recent bezochten.
Was je op reis naar New-York, Tokio, Johanesburg of bezocht je een ander wereldstad en heb je daar een korte foto- of videoreportage over (maximum 10 à 15 minuten).
Kom dan uw reiservaring delen op de reiscafé van december.
Inschrijven via mail naar  => reiscafe_antipode@yahoo.com 


 

bottom of page