top of page

ABOUT US

Reiscafé Antipode

"een podium voor reisfanaten"

 

Ons doel is om mensen uit het Kortrijkse, die interessante dingen willen tonen of vertellen rond reizen, een podium aan te bieden aan een niet te groot en niet te kritisch publiek, in een ongekunsteld kader waar niets moet. 

Nu Reiscafé Antipode aan zijn 24de werkjaar is begonnen, kunnen we zeggen dat we dit doel hebben bereikt. Op die manier passeerden er al heelwat reis-bestemmingen de revue, van Cuba over Zanzibar tot Vietnam met een tussenstop in de Kortrijkse Zwevegemstraat. Ook kwamen er interessante reisthema’s aan bod, zoals wintersport, langdurig op reis gaan en de onbekende kant van de reissector. We brachten een reisverhalenauteur voor het voetlicht en pakten uit met een reisfoto-tentoonstelling. Kortom, een gevarieerd programma. 

klik hier voor een overzicht van de voorbije activiteiten

Reiscafé Antipode, een zelfhulpgroep voor reisverslaafden 

Vooral op minder voor de hand liggende activiteiten valt de opkomst soms wat tegen, maar de kwaliteit is meestal wel goed. Maar vooral, er heerst bij ons steeds een gemoedelijke sfeer met, tussenin en achteraf geanimeerde gesprekken aan de toog, al dan niet over reizen. Die sfeer trekken we door met een reisquiz, deelname aan daguitstappen naar Parijs en Amsterdam, Marino Punk die langs komt, een Son-groep uit Cuba… . Of dit de beste remedie is om van je reisverslaving af te kicken, dat laten we fijntjes in het midden.

Reiscafé Antipode is een feitelijke vereniging met een vijfkoppig bestuur. Zelden voltallig, want meestal vertoeven er wel één of meer bestuursleden in het buitenland. De meeste mensen die aan onze activiteiten meewerken komen uit het Kortrijkse en doen dit volledig gratis. De entreegelden dekken meestal net niet de gemaakte kosten. De beperking van mensen en middelen maakt dat we niet op elk aanbod kunnen ingaan en de reclame voor onze activiteiten niet optimaal is. Help ons gerust door zelf voor ons reclame te maken en mee te werken aan bepaalde activiteiten. 

Reiscafé Antipode, onbekend is onbemind

Velen hebben al van ons gehoord en vinden ons initiatief wel sympathiek, maar binnengekomen zijn ze nog nooit… .
Wij hopen jullie in elk geval op een of meerdere van onze volgende activiteiten te ontmoeten. 


Onthou vooral dit : tenzij anders vermeld, is er elke eerste vrijdag van de maand (van oktober tot april) een activiteit, om 20 uur in MOZAïEK - Overleiestraat 15A, Kortrijk, toegang € 5.00

bottom of page